4 Οκτ 2020

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


Είμαστε κάθετα αντίθετες/οι σε όσα προβλέπει η απόφαση του Υπ. Παιδείας 131451/ΓΔ4/ ΦΕΚ Β/4264 /30.09.2020 για την τηλεκπαίδευση που ψηφίστηκε για να αναγκάσει εκδικητικά την επιστροφή των μαθητ(ρι)ών στις αίθουσες διδασκαλίας με 23, 25, μέχρι και 27 παιδιά.
Είμαστε κάθετα αντίθετες/οι στη διάκριση ανάμεσα σε " Μαθητές/τριες, οι οποίοι/ες με τις πράξεις τους καθιστούν αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα/τμήματα σχολικής μονάδας ή σε ολόκληρη τη σχολική μονάδα" και σε μαθητές/τριες που δεν το κάνουν.
Είμαστε κάθετα αντίθετοι/ες στις απουσίες από τηλεμαθήματα σε κλειστά σχολεία, ενώ επιπλέον, το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει εξασφαλίσει την παροχή του κατάλληλου εξοπλισμού σε κάθε μία και κάθε έναν μαθήτρια/τή, καθηγήτρια/τή.

Η τηλεκπαίδευση, υπό προϋποθέσεις και περιορισμούς, "σε έκτακτα ή απρόβλεπτα γεγονότα", θα μπορούσε να αποτελέσει χρήσιμο και κρίσιμο συμπλήρωμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να αποτελεί μέσο διάκρισης, τιμωρίας, πειθαρχίας και επιβολής.

Είμαστε σίγουρες/οι ότι οι καθηγητές και οι καθηγήτριες θα αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί.

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: